onsdag 16. oktober 2013

Rosasløyfe Fudge Brownies med sjokokrem

Brownies er utrolig godt, og er noe av det beste jeg vet. Denne oppskriften fant jeg på Passion4baking, med en utrolig god sjokoladekrem til topping! Disse browniesene er utrolig mektige, men falt i god smak hos kollegaene mine.Oktober er en rosa måned med fokus på kampen mot brystkreft, og derfor laget jeg noen søte rosa sløyfer til mine brownies :)


Her er oppskriften på Fudge Brownies:

230 g smør
500 g sukker
4 store egg
150 g ekte kakao
1 ts. salt
1 ts. bakepulver
1 ts. espresso kaffe
1 ss. vanilje extract
170 g mel
250 g hakket sjokolade 

Sett stekeovnen på 180 grader. Varm smør på lav varme i en kjele (eller i mikron), og ha sukker tilgjengelig. Så fort smøret har smeltet  fjerner du kjelen fra plata. Tilsette sukker, rør godt,  og sett kjelen tilbake på plata og la det stå der i cirka 20-30 sekunder  på lav styrke. Ved å sette det tilbake på den varma plata, blir sukkeret smeltet og du får en glansfull røre. Dette gjør at toppen på brownies blir ekstra glansfullt. Nå heller du eggene i en bolle, og pisker eggene lett med håndvisp i ca. 30 sekunder. Tilsett kakao, vanilje extract, espresso kaffe, salt og bakepulver. Rør dette godt sammen. Det er en ganske fast røre,  men det blir bedre så fort du tilsetter smør og sukker blandingen. Tilsett så smør og sukker blandingen i røra,  og rør dette godt sammen. Hell i melet og rør godt litt til. Tilsett den hakkede sjokoladen og rør den forsiktig inn i røra. Brukte en form på 25x37 cm og da ble kaka ca 1-2 cm høy, bruk gjerne en mindre form for å få den høyere. Hell røra i formen, og sett den inn i midten av ovnen på 180 grader. Browniesen er ferdig etter ca 25-30 min. 



Deilig Sjokoladekrem

100 g smør(romtemperert)
150 g sjokolade
100 g melis
50 g kakao + varmt vann
1 ss. vanilje extract/vaniljesukker

Smelt sjokolade i mikron i et minutt,  la den stå å hvile litt i 30 sekunder og rør i den slik at den blir flytende og fin. Hell smør og melis i en bolle. Det er viktig at smøret er helt mykt ( nesten like mykt som majones). Miks det “fluffy” i cirka 3 minutter. Skrap sidene av bollen med en slikkepott,  og miks videre. Tilsett smeltet sjokolade. Miks det videre til alt er godt blandet , cirka 2 minutter. For en ekstra mørk sjokoladekrem, blandes kakao og varmt vann i en skål. Ta i litt og litt vann, til massen er tykk men flytende. Tilsetter det så i sjokoladekremen og mikser det godt. Resultatet blir en silkemyk og deilig ekstra mørk sjokoladekrem. Sett det hele i fryseren i 5-10  minutter før du pynter kaken eller cupcakes.

Jeg pyntet de med en hvit marsipan bord, sprøytet sjokoladekremen oppi, og la en rosa marsipan sløyfe på toppen. Happy Baking!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar